Doğu Azerbaycan'ın başkenti kabul edilen Tebriz'de düzenlenen 9. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı, Türk firmalarından yoğun ilgi gördü. 30 firmayla fuara katılan Türkiye, Tebriz'e adeta çıkarma yaptı. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Aygül, 12 Ağustos'ta açılacak fuara ihracatçılarımızın gösterdiği ilgiyi değerlendirirken, Tebriz'in sınır ticareti, üretim ve ulaşım merkezi olarak önemli bir konumda bulunduğunu, Türk firmalarının fuara gösterdiği ilginin İran pazarının önemini açığa çıkardığını söyledi. 

İranlı yetkililerin, Türk yatırımcıları ülkelerine davet ettiklerini hatırlatan Aygül, bu açıdan Tebriz Uluslararası Fuarı'nın, Türk işadamları için fırsat niteliği taşıdığını vurguladı. Aygül, "İran ile Türkiye arasındaki gelişmeler, iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da büyüyeceğinin işaretini veriyor. İran, Türk yatırımcılar için göz ardı edilmemesi gereken pazardır" diye konuştu.

Tebriz'in, Orta Asya, Tacikistan, Ermenistan, Özbekistan gibi pazarlara ulaşmak için bir transit merkezi olduğunu dile getiren Aygül, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tebriz, İran pazarına girebilmenin yanı sıra komşu ülke pazarlarına da ulaşabilmek için önemli bir fırsat yaratıyor. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın, komşu ülkelere ihracatın artırılması stratejisinin ayaklarından biri olan İran, özellikle gıda maddeleri, kimyasal maddeler, ilaç, deterjan, oto yedek parçası, kağıt ürünleri, cam ve cam ürünleri, makine sanayi, sağlık gereçleri konusunda ihracat açısından cazip bir pazar niteliği taşıyor."

Türkiye katılım organizasyonunu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin gerçekleştirdiği ve 12-19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen fuara geçen yıl 16 ülkeden 650 firma katılmıştı. Tebriz Uluslararası Fuar Alanı'nda açılan fuara katılan Türk firmaları, yeni yapılan Parvin Etasami Holü'nde 450 m²lik alanda ürünlerini sergilediler. 

Fuara farklı sektörlerden 30 firma katıldı
Akmel Yem, Altunoğlu Kozmetik, Ateş Plastik, Azmüsebat Çakmak ve Tıraş Bıçağı, Bahar Yatırım Holding, Batı Makina, Belplas Ankara Termoplastik, Canan Kozmetik, Conta-San, Dalan Kimya, Dalgakıran Basınçlı Hava Makinaları, Empa Kimya, Evyap, Fıstık Tekstil, Gökçüoğlu Otomotiv, Göktekin Dış Ticaret, Huzur Makina, İnoksan, Koneks, Kurtsan Grup, Maktaş Makarnacılık, Malazlar Kibrit, Murat Dış Ticaret, Omtaş, Osmanlı Reklam, Rozi Kağıt, Lezzo Gıda, Toprak Sağlık Ürünleri, Yenkar, Yunus Dış Ticaret, Yüksel Tekstil
.

Ana Sayfa