1. Uluslararası Trafik, Yol, İlkyardım Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı & Kongresi 8-12 Mayıs 2002 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen başlıca sorunlardan biri trafik güvenliği, trafik kazaları ve kazaların neden olduğu üzücü sonuçlar. Avrupa Birliği'ne girme sürecindeki Türkiye'de son 15 yılda trafik kazaları yaklaşık 120.000 can alırken, 1.5 milyonu aşkın kişi bu kazalarda yaralandı. İstatistiklere göre trafikteki ölümler deprem nedeniyle meydana gelen ölümlerden kat kat fazla. 

Türkiye'de her yıl 500.000 dolayında yeni araç trafiğe çıkmakta, 8 milyonu aşkın araç trafikte seyretmekte ve yılda 1 milyon kişi sürücü belgesi almakta. Araç ve sürücü sayısındaki artış nedeniyle denetimler her geçen gün daha da zorlaşmakta. 

Forum Fuarcılık A.Ş. trafik yılı ilan edilmesi beklenen 2002'de konuyu kamuoyunun gündemine fuar ve kongreyle getirmeye hazırlanıyor. Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 8-12 Mayıs 2002 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "1. Uluslararası Trafik, Yol, İlkyardım Teknolojileri ve Ekipmanları Fuar & Kongresi" yerli ve yabancı üretici firmalarla ilgili kurum-kuruluşları bir araya getirecek, bu konulardaki bilimsel birikim ve uygulamaların paylaşılmasına yardımcı olacak. Fuar kapsamında düzenlenecek ve Gazi Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilecek kongreyle daha güvenli trafik koşullarının oluşturulmasına yönelik bilimsel çalışmalar kamuoyu gündemine taşınacak. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi ve açık alanında gerçekleştirilecek fuara, ilgili tüm bakanlık yetkilileri, belediyeler, ulaşımla ilgili tüm birimlerin yöneticileri, bu alanda faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, konuyla ilgili dernek-vakıf yöneticileri ve üyeleri ziyaretçi olarak gelecek. Ayrıca, Türkiye'nin komşu ülkeleriyle olumlu ilişkileri, çevre ülkelerden ziyaretçiyi de beraberinde getirecek.

Atatürk Kültür Merkezi'nde 8-12 Mayıs 2002 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarla ilgili ayrıntılı bilgi Forum Fuarcılık'ın 0 312 419 19 32 numaralı telefonundan alınabilir.

Ana Sayfa