KASIM'DA YİNE IRAK'TAYIZ

Geçen yıl Türkiye'nin gövde gösterisine dönüşen Bağdat Uluslararası Fuarı, bu yıl 1-14 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Irak'taki Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın başarısından sonra gözler Kasım'daki Bağdat Uluslararası Fuarı'na çevrildi. Irak ve bölge ülkeleri pazarına girmek için büyük fırsat yaratan bu fuar için başvurular şimdiden başladı.

Türkiye ulusal katılım organizasyonu Forum Fuarcılık A.Ş. tarafından yapılan "Bağdat 34. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı" 1-14 Kasım tarihleri arasında Bağdat Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Geçen yıl fuarda, 4500 m² alanda 103 firmayla yer alan Türkiye, bu yıl da yine en büyük katılımcı ülke olmaya aday.

Forum Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Aygül, Irak pazarının öneminin artık herkes tarafından anlaşıldığını belirterek, "Türk İhraç Ürünleri Fuarı"nda yapılan bağlantılar da bunun bir kanıtı olmuştur. Irak büyük ve gözardı edilemeyecek bir pazar. Krizden çıkış yolunun ihracat olduğunu anlayan firmalarımız Irak pazarının ne kadar önemli bir imkan yarattığının bilincine varmışlardır" dedi. 

Uluslararası fuarın yalnız Irak değil, diğer ülkelere ulaşmak için de iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Aygül, "Irak'ın alımlarda fuara katılan firmalara öncelik vermesi nedeniyle Bağdat Uluslararası Fuarı Irak'ta iş yapmak isteyen firmalarımız için büyük bir fırsattır" diye konuştu.

Bilgin Aygül, fuara katılım için başvuruların şimdiden başladığını ifade ederek, Bağdat Uluslarası Fuarı'ndaki katılımın "Turkısh Expo 2001"i de geçmesini beklediklerini söyledi. 

Bağdat 34. Uluslararası Fuarı'na katılabilmek için 12 Ekim'e kadar başvuru yapılabilecek.


FUARDA SERGİLENEBİLECEK ÜRÜNLER

Gıda maddeleri, tıbbi malzeme, tarım aletleri, zirai malzemeler, inşaat malzemeleri, sanayi makineleri, otomotiv yan sanayi ürünleri, telekomünikasyon teçhizatı, zücaciye, plastik masa-sandalye, kâğıt ürünleri, tekstil ürünleri, ayakkabı, terlik, cam, çelik ve seramik sofra-mutfak eşyaları, sabun, deterjan, çamaşır sodası, şampuvan, diş macunu, traş kremi, traş bıçağı, temizlik ürünleri, gıda maddeleri, giyim eşyaları, makine halısı, battaniye, ev tekstil ürünleri, muşamba, gözlük çerçeveleri, meşrubat şişesi kapağı, floresan ve enkadesan ampul, elektrik tesisat kabloları, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi.