TEBRİZ FUARI'NA YOĞUN İLGİ

Tebriz 9. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı 12 Ağustos'ta başlıyor.

Komşu ülke İran pazarında yer alabilmek için önemli bir fırsat yaratan "Tebriz 9. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı" büyük ilgi görüyor. 

Doğu Azerbaycan'ın başkenti olan Tebriz'de 12-19 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek fuara geçen yıl 16 ülkeden 650 firma katılmıştı.

Tebriz'in Orta Asya, Tacikistan, Ermenistan, Özbekistan gibi pazarlara ulaşmak için bir transit merkezi olarak kullanılabileceğini ve bu açıdan da önem taşıdığını kaydeden Forum Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Aygül, Tebriz'de çok sayıda çikolata ve bisküvi fabrikası bulunduğunu, tüm İran'a ve bölge ülkelerine buradan meşrubat ihracatı yapıldığını vurguladı. Aygül, "Tebriz özellikle ambalaj ve kağıt ürünlerine ihtiyaç duyuyor. Gıda maddeleri, kimyasal maddeler, ilaç, deterjan ve diğer temizlik malzemeleri, plastik ve plastik ürünleri, otomotiv yan sanayi ürünleri, demir-çelik ürünleri, makine halısı ipi, pamuk ipliği, cam ve cam ürünleri, elektrikli makine ve cihazlar fuarda sergilenebilecek ürünler olarak sıralanabilir" dedi.

Türkiye'nin fuarda yeni yapılan bir holde yer alacağını belirten Aygül, fuara büyük ilgi olduğunu ve katılım için başvuruların şimdiden başladığını ifade etti.