TAHRAN MAKİNECİLER'İ BEKLİYOR 

Tahran Uluslararası Sanayi Makineleri, Alet, Ekipmanları ve Otomasyon Fuarı 10 Eylül'de açılıyor. Fuar, İran'la iş yapmak isteyen makinecilerimize önemli fırsatlar sunuyor.

Son dönemlerde ticari ilişkilerimizin hızla geliştiği İran'da sektörel fuarlar öne çıkmaya başladı. 26 yıldır yapılmakta olan Tahran Uluslararası Fuarı'nın iptal edilmesi ve yerine sektörel fuarlar konulması, üreticilerimiz için yeni fırsatlar yaratıyor.

Ülkede yatırımların çoğalması ve ekonomide yeniden yapılanma sürecine girilmesi, İran'ın yatırım malları ithalatındaki artışını da beraberinde getirdi. Bu arada Türkiye ve İran arasında gelişen siyasi ilişkiler, İran'ın Türk yatırımcılara yaptığı çağrılar, T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı önderliğinde İran'a yapılan ticari heyet ziyareti, İran Ticaret Bakanı Mohammed Shairatmadari başkanlığındaki İran heyetinin Türkiye'ye gelişi ve sanayi ürünlerimize gösterdiği yakın ilgi Türkiye-İran ticari ilişkilerinin daha da gelişeceğinin açık göstergesidir.

Bu bakımdan, 10-14 Eylül 2001 tarihlerinde düzenlenen Tahran Uluslararası Sanayi Makineleri, Alet, Ekipmanları ve Otomasyon Fuarı, bu alanda faaliyet gösteren firmalarımızın kaçırmaması gereken bir organizasyondur. Özellikle İran'ın Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılmadaki konumunun da ihracatçılarımızca dikkate alınması gerekiyor.

Türkiye ulusal katılım organizasyonu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından yapılan fuara katılan firmalara devlet % 50 ile % 80 arasında değişen oranlarda destek sunuyor.

Fuarda şu ürünlerin sergilenmesinde yarar görülüyor; İnşaat makineleri, ilaç ve kimya makineleri, deri işleme ve tekstil makineleri, sigara ve tütün makineleri, cam ve kristal makineleri, plastik ve kauçuk makineleri, paketleme ve ambalaj makineleri, kağıt ve matbaa makineleri, gıda ve tarım makineleri, metal işleme makineleri, ağaç kesme ve ahşap işleme makineleri, atık endüstrisi, geri dönüşüm sistemleri, barkod makineleri, su arıtma ve atıksu cihazları, planlama ve yapı endüstrisi, ulaşım, motor, taşıyıcı pompa, kompresör, ısıtma ve soğutma endüstrisi, laboratuvar, mühendislik hizmetleri, vinç ve konveyör bantları, sıvı ve havalı hidrolik makine ekipmanları, makine aletleri ile mekanik aletler, test makine ve ekipmanları, ısı ölçüm cihazları, hassas mühendislik aletleri, mekanik ölçme ve kontrol araçları, diğer hassas aletler ve ölçüm cihazları.

Fuara katılım ücreti tüm hizmetler dahil m²si 425 ABD Doları + KDV, nakliye gümrük hariç m²si 250 ABD Doları + KDV'dir.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi Forum A.Ş.'nin 0 312 419 19 32 nolu telefonu veya www.forumfuar.com adresinden alınabilir.