IRAK'TA İLAÇ VE TIBBİ MALZEME FUARI

Irak'ın Petrol Karşılığı Gıda Programı kapsamında alım yaptığı ürün gruplarının başında ilaç ve tıbbi malzemeler gelirken, Türk firmaları eylül ayında Bağdat'ta bu sektörle ilgili ürünleri sergileyecek. 

Türk işadamlarından oluşan ticaret heyetinin nisan ayında Irak'a gerçekleştirdiği ziyarette Irak Sağlık Bakanı'nın talebi üzerine gündeme gelen "İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı", Forum Fuarcılık tarafından hayata geçiriliyor. 

Bağdat'ta 10-13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek "İlaç ve Tıbbi Malzeme Fuarı" Irak Sağlık Bakanlığı binası Saddam Hol'de açılacak. Fuarın Irak Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile doktorlardan büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Forum Fuarcılık Genel Müdürü Bilgin Aygül, Körfez Savaşı sonrası uygulanan ambargo sonucu Irak'ın ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacı konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Irak bu konuda önemli bir pazar. Sağlık Gereçleri Üreticileri ve Temsilcileri Derneği (SADER) ve Ankara Sanayi Odası'nın da destek verdiği fuar, Türk üreticilerinin bu pazara ulaşmasında etkili olacak" dedi.