Türk firmaları Mısır'ı fethetti

Türk firmaları, Mısır'da 21-30 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Kahire Uluslararası Fuarı'nda ürün çeşitliliğiyle göz doldurdu

Kuzey Afrika'nın en büyük fuarı olan Kahire 34. Uluslararası Fuarı 21-30 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye'den 35 firmanın katıldığı fuarda firmalarımız ürün çeşitliliğiyle göz doldururken, Türkiye holü başta Kahire Büyükelçimiz Aykut Çetirge olmak üzere hem Mısır hem de Türk yetkililer tarafından ziyaret edildi. 
Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Türkiye ulusal katılım organizasyonunu 1996'dan bu yana başarıyla gerçekleştirdikleri Kahire Uluslararası Fuarı'nda Türkiye'nin bu yıl her anlamda diğer ülkeler arasında öne çıktığını söyledi. Açılışını Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in yaptığı fuara 73 ülkeden 2 bin 700'ü yabancı olmak üzere toplam 4 bin 300 firmanın katıldığını bildiren Dr. Dinçer, şöyle devam etti: 
"Türkiye fuarda 35 firmayla temsil edildi. Standlarımızda ağırlıklı olarak sanayi makineleri sergilendi. Rektifiye makineleri, tekstil makineleri, değirmen makineleri, süt makinelerinin yanı sıra oto yedek parçaları, mutfak eşyaları, çelik kapılar, temizlik malzemeleri de sergilenen ürünlerdendi. Türkiye'nin ürün yelpazesinin geniş olması standlarımıza ilgiyi artırırken, firmalarımızın tamamı birçok iş bağlantısı yaparak Türkiye'ye döndü." 


Büyükelçi Çetirge fuarı ziyaret etti 
Fuarın ikinci günü Kahire Büyükelçimiz Aykut Çetirge ile Ticaret Müşavirimiz Hüseyin Demir'in Türkiye holünü ziyaret ederek firma yetkilileriyle görüştüğünü belirten Dr. Dinçer, "Fuarın dördüncü günü ise büyükelçilik tarafından Türk firmalarına resepsiyon ve brifing verildi. Brifingde Eski Mısır International Bank Genel Müdürü Mohamed Özalp, avukat Habib Shair ile işadamı Rafet Seçkiner firmalarımızı bilgilendirdi" dedi. 


Fuar Müdürü Türkiye holünde
Dr. Dinçer, Türkiye holünün Uluslararası Sergi ve Fuarlar Organizasyonu Müdürü Mohamed El Said Saleh tarafından da gezildiğini kaydederek, "Sayın Saleh'in sadece Türkiye holünü ziyaret etmesi ve Türkiye'yi fuarda görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtmeleri bizim için sevindiricidir. Ayrıca Mısır Devlet Televizyonu ile özel televizyon kanallarının Türkiye holünü ve Türk firmalarını tanıtıcı yayınlar yapmaları ülkemize verilen önemi göstermektedir" diye konuştu. 
Dr. Dinçer'den alınan bilgiye göre fuara şu firmalar katıldı: 
Ark Pres Emniyet Kemerleri, ASC Sabun, Atis Dış Ticaret, Banat Fırça, Bic Kalem, Doğrular Madeni Eşya, Efegil Kristal, Ekber Mutfak Gereçleri, Evyap Dış Ticaret, Filiz Çelik Mamülleri, Gürsan Metal, Hemaks Halı ve Tekstil Makinaları, Honmaksan Motor Yenileme Makinaları, İmamaoğlu Soğutma Cihazları, İZFAŞ, Kurtsan Tarım Endüstri Makinaları, Limaksan Elektronik, Özuygurlar Makina, Özalp Ayakkabıcılık, Özpolat Makina, Pesan Makina, Poleks Makina, Samteks Tekstil Ürünleri, Şafak Madeni Eşya, Tekbay Kalıp Makina, Telsa Tel Sanayi, Ulubaş Madeni Eşya, Yarkın Elektronik, Yılmazlar Kablo, Yüksel Otomotiv.


Mısır'la önemli işbirliği
Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş., Kahire Uluslararası Fuarı'nda Türkiye-Mısır ticari ve ekonomik ilişkilerine önemli bir katkı sağladı. Mısır Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanlığı'nın kuruluşu olan ve Kahire Uluslararası Fuarı'nı organize eden Uluslararası Sergi ve Fuarlar Organizasyonu (G.O.I.E.F) ile Forum Fuarcılık A.Ş. arasında bir anlaşma imzalandı. Anlaşma, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesini, ülke tanıtımıyla ilgili organizasyonların yapılmasını, iş toplantıları düzenlenmesini, işadamlarına yönelik ticari bilgiler ve eğitim konusunda işbirliğine gidilmesini, iki şirketin birlikte fuar organize etmesini öngörüyor.