BAĞDAT 3. TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERİ FUARI 7 MAYIS'TA AÇILIYOR

Krize rağmen büyük katılım 

Tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşayan Türkiye, geçtiğimiz günlerde açıklanan istikrar paketiyle düzlüğe çıkmanın yollarını ararken, ihracatçılar "tam yol ileri" dedi. Krizden etkilenmemek için ihracata başvuran firmalarımız, ihracatın en kolay yolu olan fuarlara büyük ilgi gösteriyor. Bu ilginin en güzel örneği Bağdat 3. Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nda yaşandı. Türkiye'nin çeşitli illerinden ve farklı sektörlerden 151 firma Bağdat'ta boy gösterecek. 

Forum Fuarcılık tarafından düzenlenen Bağdat 3. Türk İhraç Ürünleri Fuarı 7 Mayıs'ta kapılarını açıyor. Bağdat Uluslararası Fuar Merkezi'nde 3 ayrı holün yanı sıra açık alanda yapılacak fuar her yönüyle bir Türkiye çıkarması olacak. 

Forum Fuarcılık Genel Müdürü Bilgin Aygül, Irak pazarının gün geçtikçe önem kazandığını belirterek, "Türk firmaları artık bu gerçeği gördü. Fuarımıza geçen yıl 61 firma katılırken bu yıl krize rağmen 151 firmanın fuarda yer alması bu görüşümüzün doğruluğunu ispatlamaktadır" dedi. 
Fuarda sergilenecek ürünler hakkında bilgi veren Aygül, şunları söyledi: 
"Güç dağıtım trafoları, tekstil ürünleri, ayakkabı, kozmetik ürünleri, kapı, pencere gibi plastik ürünler, hayvan yemi, jeneratör, un değirmenleri, cam ürünler, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, gıda, temizlik malzemeleri, mutfak eşyaları, mobilya, çeşitli makineler, inşaat malzemeleri, telekomünikasyon, su ve atıksu arıtma cihazları, kâğıt, ofis araçları ve daha birçok ürün standlarda yerini alacak. Fuara İstanbul ağırlıklı olmak üzere Kocaeli, Şırnak, Gaziantep gibi illerimizden katılım olmuştur." 
Aygül, 11 Mayıs'ta sona erecek fuar kapsamında Mine Koşan konseri ve Osmanlı kıyafetleri defilesi gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kasımda uluslararası fuar
Bilgin Aygül'ün verdiği bilgiye göre, 1-14 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Bağdat 34. Uluslararası Fuarı'nın Türkiye ulusal katılım organizasyonunu da Forum A.Ş. yapıyor. Forum, bu fuarda daha büyük bir alanda, daha çok katılımcıyla yer almayı hedefliyor.


İstanbul'dan Şırnak'a farklı sektörlerden 151 firma

ABB Elektrik, Adana Çelik Hasır, Adopen Plastik, Akınal Ayakkabıcılık, Akipek Tekstil, Akmel Yem, Aksa Jeneratör, Aksa Makina, Aksu İplik, Alapala Makina, Anadolu Cam-Camtaş (Şişecam), Anadolu Isuzu, Arbel Bakliyat, Ark Pres Emniyet Kemerleri, Armada Gıda, As Madeni Eşya, Avrupa Büro Mobilyaları, Aybakar Makina, Ayfar Otomotiv, Bahar Yatırım Holding, Baransay, Batı Makina, Baylan Ölçü Aletleri, Belplas, Beşer Balatacılık, Biat Holding, Borüs A.Ş.-Özdemir Grubu, BYS Dış Ticaret, Canoğlu Ticaret, Cenkablo, CPG Bilgi ve Telek., Culligan, Çelkap-Jantaş, Çelkap-İnci Exide Akü, Çemsan, Çorlu Oluklu Mukavva, Dalgakıran, Delta Büro Gereçleri, Deri-Maksan, Demitaş, Dicle Gıda, Duyar Vana, Ecem Otomotiv, Egeplast, Egesim, Ekorad, Emsa Jeneratör, Enel Enerji, Enhas Makina, Ermak Beton ve İnşaat Mak., Eroğlu Giyim-Colin's, Ersa Sakız, Esitaş Trafo, ETK Kablo, Etsun, Fırat Plastik, Final Çay, FKK Güney Oto, Gedik Holding, Granitaş, Göktürk Çikolata, Gül Elektrik, Günay İnşaat, Gürsan Cam, Haznedar Refrakter, Hocaoğlu Otomotiv, Hürmak Gıda Makinaları, ICM Makina, Isı Sanayi-Erensan, İmamoğlu, İstikbal Mobilya, İzocam, Kale Kilit, Kale Grup, Karyer, Karasan Otomotiv, K.B.L. Yapı Malzemeleri, Keban Plastik, Kibar Dış Ticaret, Küçükbay Yağ, KÜMAŞ, Kürüm Demir, Lüks Yalçınlar Çelik Eşya, Mardin Boru, Merosa, Mesa İmalat, Mimsan Makina, Mopsan İnşaat, MPS Metal, MS Aybakar Makina, Motosan Motor, Murat Dış Ticaret, Narin Dış Ticaret, Neks Dış Ticaret, Okan Holding, Olgun Çelik, Olimpia, Opkon, Orient, Özdil Dış Ticaret, Öztiryakiler, Özmak Makina, Öz-Ün A.Ş., Panel Dış Ticaret, Panel Sistem, PTS Giyim, Pedaş Elektrik, Presizion, Ram Dış Ticaret, Sarıtaş, Safkar, Seha Mühendislik, Servet Madeni Eşya, Silkcoat, Sörpa, Standart Pompa, Superlit Boru, Şafak Madeni Eşya, Şa-Ra Enerji, Tam-Taş Makina, Tekfen Dış Ticaret, Tekfen İnşaat, Teksan Jeneratör, Termo İdeal Isı, Törk Makine, Ulubaş, Unifar Kimya, Vanasan, Vatan Makina, Vefa Dış Ticaret, Verbo Boya, Otoyol, Sitil Çizgi, Yakupoğlu, Yapa Dış Ticaret, Yaşar Dış Ticaret, Yavuz Çelik, Yiğit Akü, Yüksel Otomotiv, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İZFAŞ, Uludağ İhracatçı Birlikleri, Ankara Sanayi Odası.