Oto Yan Sanayinin Rotası Kahire

Otomotiv yan sanayi ürünleri ihtiyacını ithalatla karşılayan Mısır, 6-9 Eylül 2001 tarihlerinde sektörün en büyük iki fuarından biri olan Automechanika Fuarı'na ev sahipliği yapacak. 

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay, Türkiye temsilcisi oldukları Art Line ile Messe Frankfurt tarafından düzenlenen fuar için Afrika bölgesinde Mısır'ın seçilmesinin isabetli olduğunu belirterek, "Çünkü ülke yollarında ulaşıma çıkan taşıt araçlarının çoğu eski model araçlar olup hepsinin de büyük ölçüde yedek parçaya ihtiyacı var" dedi. 

Türkiye'nin Mısır'a ihracatında ürün yelpazesini genişletmesi gereğine dikkat çeken Atalay, "Halen TOFAŞ ve TemSA'nın faaliyet gösterdiği bu pazar, otomotiv yan sanayi firmalarımız için gelecek vaat ediyor. İki ülke arasındaki mesafenin yakın oluşu ve Türk mallarının kalite-fiyat açısından tercih edilmesi ihracatçılarımız için büyük avantajlardır" diye konuştu. 

Kahire Uluslararası Fuar Alanı'nda 15 bin m² alanda yapılacak "Automechanika Africa"ya 200 firmanın katılması bekleniyor. Hedeflenen profesyonel ziyaretçi sayısı ise 8 bin olarak bildirildi.