Yerelden evrensele...
Renk Renk Türkiye, İller Kültür Fuarı

 

Fuar daha sonra 2.5 milyonu aşkın Türk'ün yaşadığı Almanya'da, vatandaşlarımızın devletiyle kaynaşması ve öz kültürüyle kucaklaşmasını sağlamak, Avrupa Birliği'ne girme sürecindeki Türkiye'yi ve evrensel değerler taşıyan Türk kültürünü birinci elden Almanlara tanıtmak amacıyla Köln'de açılacak.

Türkiye'den Dünya Gazetesi ile Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş., Almanya'dan SMC Group'un birlikte organize edeceği fuar, dolaylı olarak işbirliğine, yatırıma, dış ticaret ve sezonun başı olması nedeniyle turizme de katkı sağlayacak.

Köln Messe alanında yaklaşık 24 bin m²lik alanda toplam 3 holde düzenlenecek fuarda, bir holde illerin tanıtımı yapılacak, bir holde Türk mutfağı tanıtılacak, bir holde de kültür-sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek. Nilüfer, Sezen Aksu konserleri, Dansın Sultanları vb. gösteriler, Cemil İpekçi defilesi gibi aktiviteler sergilenecek fuarda, sanayi ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar da istedikleri takdirde ayrı bölümde kendilerini tanıtabilecekler.

81 ilin katılacağı fuarı yaklaşık 500 bin kişinin gezmesi bekleniyor. Fuara Köln yerel yönetimi de destek veriyor.

 

 

 


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Atatürk'ün hayali hayata geçiyor. İllerimiz önce Ankara'da, ardından Almanya'da kendilerini tanıtacaklar.


Kültür mozaiği Anadolu, önce 18-26 Mayıs 2002 tarihinde Ankara'ya, ardından 12-16 Haziran 2002 tarihinde Almanya Köln'e taşınıyor. Bu yıl Kültür Bakanlığı desteğiyle ilkini Ankara'da gerçekleştirdiğimiz "Renk Renk Türkiye, İller Kültür Fuarı", 2002 yılında dünyaya açılıyor.

İllerimizin kendilerini tanıtmaları, kültürel, turistik, tarihi ve doğal değerlerini anlatmaları için Ankara'da düzenlenen İller Kültür Fuarı, aldığı beğeni ve gelen talepler doğrultusunda geleneksel hale getiriliyor. Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın isteği doğrultusunda Ankara'daki fuar, komşu ve çevre ülke başkentlerinin katılımıyla gerçekleştirilerek uluslararası hale getirilecek.