Antalya sanatın rengiyle kucaklaşacak

 

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Ankara'da artık gelenekselleşen Sanat ve El Sanatları Fuarı'nı dört yıl önce Antalya'ya taşıdıklarını hatırlatarak, dünyanın bir çok ülkesinden gelen sanatçıları, sanatseverlerle buluşturmanın coşkusunu yaşadıklarını vurguladı. Dinçer, "Antalya Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı'nın, Antalya'nın kültür-sanat yaşamına yeni bir boyut kattığını düşünüyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ürünlerimizin hatırlatılmasında ve yabancı ülkelerin özgün eserlerinin Antalyalılarla tanıştırılmasında fuarımızın katkı sağlandığına inanıyoruz. Aynı zamanda sanata, sanatçıya ve kitaba hak ettiği değeri her zaman veren Antalya'da bu organizasyonu gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. 2002'de gerçekleştireceğimiz Antalya 4. Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı'nın Antalyalılara yine sanat dolu bir hafta yaşatacağı sözünü şimdiden veriyoruz" dedi.
Perakende satış yapılabilecek fuarda sergi standlarının metrekare ücreti 80 ABD Doları + KDV olarak belirlendi. Fuar ile ilgili ayrıntılı bilgi Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin 0 312 419 19 32 numaralı telefonundan veya www.forumfuar.com adresinden alınabilir.

 

Fuarda sergilenebilecek ürünler:


Plastik sanatlar, resim, grafik, fotoğraf, karikatür, heykel, seramik, taş objeler, pişmiş toprak objeler, el işçiliğiyle üretilmiş cam objeler, işlenmiş madeni ürünler, ağaç oyma, sedef kakma vb., ahşap işleri, iplik dokumalı ürünler, halı, kilim, cicim, sumak, tülü gibi geleneksel dokumalar, maden, taş ve bocuk gibi malzemeler kullanılarak el işçiliği ile üretilmiş takılar, ev dekorasyon ürünleri, maketler, küçük aksesuvarlar, kitaplar, süreli yayınlar.
 


Akdeniz'in incisi Antalya, 2002'de sanatla ısınacak. Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Antalya Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı, 4. kez sanatın ortak diliyle dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sanatçıları buluşturacak.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlediği Antalya Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı, 4. kez Antalya'da sanat rüzgarları estirecek. Dünya sanatçılarının orijinal çalışmalarıyla, Türk el sanatlarının en güzel örneklerinin bir araya geldiği fuar, 28 Eylül-6 Ekim 2002 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Turizm cenneti Antalya, sonbaharda sanatın rengiyle daha da güzelleşecek. Hasan Subaşı Kültür Parkı Cam Piramit önünde düzenlenecek Antalya 4. Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı, çok sayıda ülkeden gelen yüzlerce sanatçıyı buluşturacak. 2001'de Azerbaycan, Endonezya, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İran, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Tanzanya ve Türkiye'nin aralarında bulunduğu 20'yi aşkın ülkeden, 100'ün üzerinde sanatçının katıldığı fuar, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Fuarı 200 binin üzerinde ziyaretçi gezdi. Etkinlikleriyle de göz dolduran fuar, bale gösterileri, müzikaller, konserler, dans gösterileri, şiir dinletileri ile Antalyalılar'dan büyük beğeni topladı. Fuarda ayrıca eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş, yazar Cezmi Ersöz kitaplarını imzalarken, Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Ufuk Karakoç yeni albümünü tanıttı ve bir konser verdi.