Ankara Sanatla Buluştu

 


 

 

Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, yaptığı konuşmada kültür ve sanatın insanlığın ortak dili olduğunu belirterek, fuar sayesinde ülkelerarası kültür alışverişinde iyi ilişkiler gelişeceğini söyledi. Genç, "Dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen, böyle bir organizasyonu düzenledikleri için Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ise Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinden kültürlerin bu fuarda buluştuğunu belirterek, sanat ve el sanatlarının gelişmesinde fuarın önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi. Aygün, "Fuarın Ankara'daki işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra fuarın açılışını Müsteşar Yardımcısı Genç ve ATO Başkanı Aygün birlikte yaptı. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Aygül ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer ile birlikte standları gezen Aygün ve Genç, katılımcıların eserlerini inceleyerek başarılar dilediler. Fuarın açılış konserini Yeni Türkü grubu verirken, illüzyonist Sermet Erkin de açılış sırasında renkli bir gösteri yaptı.

27 Ekim 2001 Pazar gününe kadar açık kalan fuarda, şiir dinletilerinden profesyonel makyaj gösterilerine, uygulamalı ahşap boyama seminerinden halkoyunlarına, tiyatro gösterilerinden konserlere kadar 100'ün üzerinde etkinlik sergilendi. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen Ufuk Karakoç ve Vedat Sakman konserleri de Ankaralılar tarafından büyük ilgi gördü. Yaklaşık 400 bin Ankaralının ziyaret ettiği fuara katılan sanatçılar şimdiden 2002'deki fuar için gün saymaya başladıklarını belirttiler.

 

" Başkentin sonbaharına renk katan "Sanat ve El Sanatları Fuarı" 13 Ekim Cumartesi günü 7. kez kapılarını Ankaralı sanatseverlere açtı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen fuara 33 ülkeden 500'ü aşkın sanatçı katıldı. Tam bir sanat şölenine dönüşen fuarda, 100'ün üzerinde etkinlik gerçekleştirildi.

" Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından düzenlenen fuarda çeşitli ülkelerin el emeği, göz nuru el sanatı ürünleri sergilenirken, fuarın açılış konserini Yeni Türkü verdi. Fuardaki etkinlikler arasında yer alan Ufuk Karakoç ve Vedat Sakman konserleri de büyük ilgi gördü.

Ankaralı sanatseverler, 7. kez Sanat ve El Sanatları Fuarı ile buluşmanın heyecanını yaşadı. 33 ülkeden 500'ün üzerinde sanatçının katıldığı ve 100'ün üzerinde etkinliğin gerçekleştirildiği Ankara 7. Sanat ve El Sanatları Fuarı Başkentlilerin ilgi odağı oldu. Atatürk Kültür Merkezi'nde 13-21 Ekim tarihleri arasında açık kalan fuarın açılış konserini Yeni Türkü verirken, etkinlikler arasında yer alan Ufuk Karakoç ve Vedat Sakman konserleri de büyük ilgi gördü.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Ankara'yı sanatın başkenti yapmak için çıktıkları yolculukta sanatseverlerle yedinci kez buluşmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Forum Fuarcılık olarak amaçlarının, sanat ve el sanatları ürünlerini bugüne taşımak ve unutulmalarını önlemek olduğunu anlatan Dinçer, yabancı sanatçıların katılımıyla farklı kültürlerin de bir araya geldiğini vurguladı. Dinçer, "Önümüzdeki yıllarda fuarımızın daha renkli, daha geniş kapsamlı olması için şimdiden çalışmalara başlayacağız" dedi.Kültür