İşadamlarının Suriye-Lübnan gezisi

  Türkiye'den 30 Eylül akşamı Suriye'nin başkenti Şam'a hareket eden Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen başkanlığındaki işadamları heyeti 1 Ekim'den itibaren görüşmelerine başladı. İlk gün iki ülke işadamlarına "Suriye-Türkiye Ticari ve Ekonomik İşbirliği" konulu bir seminer verildi. Daha sonra ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Ticaret Heyeti 3 Ekim'de Lübnan'a geçerek iki gün boyunca bu ülkedeki ticaret imkanlarını araştırdı, ikili görüşmelerde bulundu. Heyet 5 Ekim Cuma günü Türkiye'ye döndü.

Türk işadamları potansiyel pazar olarak belirlenen ülkelere ihracatı artırmak için yoğun çabalarını sürdürüyor. İşadamlarımız bu çerçevede en son Suriye ve Lübnan'a ticaret heyeti ziyareti düzenleyerek bu ülkelerle iş imkanlarını artırmanın yollarını aradı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nce 30 Eylül-5 Ekim 2001 tarihleri arasında düzenlenen iş gezisinin organizasyonu Forum Fuarcılık A.Ş.'nin yan kuruluşu olan 3F Turizm Seyahat Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirildi.