Berlin fuarları zirveyi zorluyor

 

Forum Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay, sergilenen ürünler arasında dünya yeniliği olarak ilk defa tanıtılan harddisk ve DVD kayıt cihazları, yeni nesil otomobil navigasyon sistemleri ve 3. jenerasyon GSM aygıtlarının da bulunduğu belirterek, "Bunların yanı sıra plazma monitörler, LCD televizyonlar, internet bağlantılı televizyonlar, PDA'lar ve dijital fotoğraf makineleri büyük ilgi çekti" dedi.

Katılımcıların 4 milyar Alman Markı'na yakın sipariş aldıkları İFA Fuarı'nın Türk firmaları için de oldukça verimli geçtiğini bildiren Atalay, şöyle konuştu:

"Vestel firması 1999 yılında olduğu gibi son derece görkemli bir standda yeni ürünlerini tanıttı ve sektörde Avrupa firmalarına ciddi rakip olduğunu vurguladı. Fuarda, Vestel'in dışında Türkiye'den Imper Elektronik, Kumtel A.Ş., Lodos Enternasyonal ve Omega Elektronik yer aldı."

Basının büyük ilgi gösterdiği fuar, 88 ülkeden 7500 gazeteci tarafından izlendi.


Geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen ve Berlin'in en önemli fuarlarından olan Internationale Funkausstellung IFA-Uluslararası Audio-Video ve Hi-Fi Fuarı 25 Ağustos-2 Eylül 2001 tarihleri arasında gerçekleşti.

160.000 m² alanda 40 ülkeden 915 katılımcının yer aldığı fuarı 15 bini yabancı 369 bin kişi ziyaret etti.

Fuarla eşzamanlı düzenlenen 15 kongre ve sempozyum 5 bin ziyaretçi tarafından izlendi.

Fuarda en çok ilgi gösterilen sektörler sırasıyla TV/video, telekomünikasyon sektörü ve online/internet teknolojileri oldu.