İhracatın rotası Bakü

 

Azerbaycan hükümetinin büyük ilgi gösterdiği fuara, Azerbaycan İktisadi ve İnkişaf Nazırlığı, Vergi Nazırlığı ve Gümrük Nazırlığı'ndan olmak üzere üç hükümet yetkilisi katılacak.

Avrupa Oteli Sergi Salonu'nda 24-27 Ekim 2001 tarihlerinde, 10.00 ile 18.00 saatleri arasında açık kalacak fuarda, "Türkiye-Azerbaycan İlişkileri", "Bugünkü Azerbaycan" konulu toplantılar gerçekleştirilecek. T.C Kültür Bakanlığı'nın da destek verdiği fuarda Kültür Bakanlığı sanatçılarının katılımıyla "Türk Gecesi" de düzenlenecek.

Turkish Expo 2001 Bakü Fuarı'na 50'yi aşkın firma katılıyor. Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş'nin 0 312 419 19 32 numaralı telefonundan ve www.forumfuar.com adresinden alınabilir.


BAKÜ KATILIMCILARI

Akmel, Aktes Isı, AMS Tıbbı Cihazları, Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu, Askaynak, Azerin, Azerinvest, Azersun, Batı Makina, Baybank, Beğendi Halı, Belplas, Betek Boya, Bilim Yayıncılık, Business World, Caspian Business News, Çaykur, Çemtaş, DÖSİM, E-Marketçi, Ege Nova LTD., Fatoğlu Gıda, Fiskobirlik, Günay Anadolu Sigorta, Grand Hotel, Huzur Makina, Improteks Travding, İzmir Ortopedi, Kalekim, Kaynak Tekniği, Kompass, Koruma Tarım, Matanat, Nurdil Teknik Soğutma, Şeker Piliç, Terraco, Treysan Prefabrik, TSE, Turanlar Makina, Unsan, Yenen Mühendislik, Yiğit Akü, Zarin Gala.



Türk yatırımcılara Azerbaycan kapısını aralayacak olan Bakü 5. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, Türk firmalarını Azeri partnerleri ile buluşturacak. Fuar kapsamında ürünlerini tanıtma fırsatını yakalayacak olan Türk işadamları, Azeri yatırımcılarla bire bir görüşme olanağı bulacak.

Orta ve Ön Asya'da önemli ticaret yollarının üzerinde bulunan Azerbaycan, Türk işadamlarını ağırlamaya hazırlanıyor. 24-27 Ekim 2001 tarihleri arasında düzenlenecek Bakü 5. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, Türk yatırımcıların Azerbaycan pazarıyla tanışmasına olanak tanıyacak. Fuar kapsamında iki günlük iş gezisi ve çeşitli iş toplantıları gerçekleştirilecek.

Azerbaycan'da yatırım yapmak isteyen Türk firmaları açısından önemli bir fırsat niteliği taşıyan Bakü 5. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, yerli yatırımcılara ürünlerini sergilemelerinin yanısıra iş bağlantısı kurma yollarını da açacak. 1000'i aşkın üyeye sahip olan Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu'nun organize edeceği iş toplantıları, Türk yatırımcıların Azeri partnerleri ile bire bir tanışmasına imkan tanıyacak. Fuar kapsamında ayrıca iki günlük iş gezisi de düzenlenecek.

Devletin yanısıra KOSGEB'in de % 50-% 80 arasında değişen oranlarda destek verdiği fuarın, yerli yatırımcılar açısından önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Azerbaycan'ın önemli bir coğrafi konumda bulunduğunu hatırlattı. İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin yanında ticari ilişkilerin de sağlam bir zeminde ilerlediğini anlatan Dr. Dinçer, Azerbaycan'a yönelik ihracatın artırılması için bütün koşulların uygun olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin, Azebaycan'ın en çok ithalat yaptığı ülkeler arasında ikinci sırada olduğunu bildiren Dinçer, "1996 yılından bu yana düzenlediğimiz Bakü Türk İhraç Ürünleri Fuarı, Türk firmalarının Azerbaycan'da önemli iş bağlantıları kurmalarına yardımcı olmuş, firmalarımızın bu ülkede şube açmalarına olanak tanımıştır. Bu yıl gerçekleştireceğimiz fuarda da benzer olanakların sağlanabilmesi için katılımcı firmalarımıza yönelik iş toplantıları organize edilecektir." diye konuştu.