Sanatın kalbi Ankara'da atacak

 

Forum A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer, Ankara'yı sanatın başkenti yapmak için çıktıkları yolculukta sanatseverlerle yedinci kez buluşacaklarını belirterek, "Sanat ve el sanatı ürünlerimizi bugünlere taşımak, unutulmalarını önlemek amacıyla düzenlediğimiz fuarımız yabancı ülkelerden sanatçıların da katılımıyla Ankara'ya sanatla dolu bir hafta yaşatacak" dedi.

Adeta bir "kültürler kaynaşması" niteliği taşıyan, dünya kültürlerini en eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu topraklarında buluşturan fuar, sanatçıları yalnız sergiledikleri eserlerle değil, performanslarıyla da ziyaretçilere ulaştıracak. Birçok sanatçı eserlerini nasıl hayata getirdiklerini uygulamalı olarak anlatacak, sanatseverlerle paylaşacak.

Fuarın bu açıdan da çok ilgi çekici olacağını belirten Dr. Dinçer, "Dokuz günlük fuar süresince birçok sanatsal etkinlik gerçekleştirilecek. Klasik müzik dinletilerinden resim sergilerine, dia gösterilerinden seramik sergilerine, konserlerden illüzyon gösterilerine kadar 100'ün üzerinde sanatsal etkinlik izlenebilecek" dedi.

Dinçer, fuarın Ankaralılar tarafından yıllardır ilgiyle izlendiğini belirterek her yıl hem katılan ülke ve sanatçısının arttığını hem de ziyaretçi sayısında artış olduğunu ifade etti. Geçen yıl 250 bin kişinin gezdiği fuara bu yıl 300 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi Forum Fuarcılık A.Ş.'nin 0 312 419 19 32 nolu telefonundan veya www.artsankara.com adresinden alınabilir.

9 günde sayısız etkinlik

" İllüzyonist Sermet Erkin çeşitli gösterilerde bulunacak,
" Profesyonel makyaj sanatçısı M. Macit Kavuncu "sanatsal makyaj" gösterisi gerçekleştirecek,
" Gazeteci yazar Faruk Bildirici kitaplarını imzalayacak,
" Grup Yunus, Hüma, 84, The Company, Esinti, Akdeniz Türküsü, Anatolia, Son Durock grupları konser verecek,
" Native Arts standında kızıldereli yüz boyamaları, meditasyon ve arınma seansları, ateş suyu tanıtımı ve barış töreni yapılacak,
" Fuar süresince Meral Erdoğan uygulamalı ahşap boyama seminerleri verecek,
" HAMOY, halkoyunları gösterisi sergileyecek,
" İkbal Gürpınar şiir kasetini imzalayacak.


" Başkentin sonbaharına renk katan "Sanat ve El Sanatları Fuarı" 13-21 Ekim tarihlerinde 7. kez kapılarını Ankaralı sanatseverlere açacak. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek fuara 33 ülkeden 500'ü aşkın sanatçı katılacak.

Ankaralı sanatseverleri bu yıl 7.'si düzenlenecek olan Ankara Sanat ve El Sanatları Fuarı heyecanı sardı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuara 33 ülkeden 500'ü aşkın sanatçı katılarak, Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Başkent'in sonbaharı, Sanat ve El Sanatları Fuarı ile renklenecek. 6 yıldır çeşitli ülkelerden gelen sanatçıları ağırlayan Ankara, bu yıl da hem yerli sanatçılarımızın el emeği, göz nuru ürünlerine, hem de dünya sanatçılarının eserlerine ev sahipliği yapacak.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. taraf ından 13-21 Ekim tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan "ARTS & CRAFTS 2001 - Sanat ve El Sanatları Fuarı" bu yıl 33 ülkenin sanatçılarını bir araya getirecek.
Fuara, Azerbaycan, Burma, Endonezya, Fas, Filipinler, Filistin, Gana, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Portekiz, Romanya, Rusya, Suriye, Tanzanya, Tayland, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Ürdün, Zambia'dan sanatçılar katılacak.

Fuarın açılış konseri "Yeni Türkü" tarafından verilecek ve konser tüm Ankaralılara açık olacak.