En son teknolojiler Berlin'de


Sektörün en büyük fuarları arasında sayılan Internationale Funkausstellung-IFA (Uluslararası Audi-Video ve Hi-Fi Fuarı), 25 Ağustos-2 Eylül 2001 tarihleri arasında dünya devlerini potansiyel alıcılarla buluşturacak. 

Forum Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay, Türkiye temsilciliğini yürüttükleri Messe Berlin GmbH'nın 2001 yılı programında yer alan bu fuarın iki yılda bir düzenlediği bildirdi. 1999'da fuarın 175 bin m² alanda kurulduğunu ve 36 ülkeden 411'i yabancı 885 firmanın katılımıyla gerçekleştiğini belirten Atalay, fuara 22 televizyon ve 20 radyo kuruluşunun katılımının sağlandığını söyledi. Ziyaretçi sayısının 148'i profesyonel olmak üzere toplam 376 bini bulduğunu, 90 ülkeden 7 bin 600 gazetecinin fuarı takip ettiğini kaydeden Atalay, şöyle devam etti: 

"Konu itibariyle Türkiye'deki firmaların yoğun ilgisini çeken IFA'ya 1999 yılında Vestel, Beko oldukça gösterişli bir şekilde katılmış, ayrıca sektörün yan sanayi olarak tanımlayabileceğimiz anten, kablo, çanak anten üreticileri de fuarda yer almıştır."

Atalay, sektördeki en son gelişmelerin görülebileceği fuarda TV, video, DVD, Hi-Fi, High-End, oto radyo, on-line, digital fotoğraf, hardware&software sistemleri, mobil telefon teknolojilerinin sergileneceğini bildirdi. 

Fuarın katılım ve gezi organizasyonunu Forum A.Ş. sağlayacak