Bu fuarlar çok konuşulacak

Türkiye 2001'de Gençlik Fuarı, İller Kültür Fuarı, Ülke Tanıtım Fuarı ve Trafik Fuarı'yla tanışacak

Forum Fuarcılık., yeni yıla yeni projelerle giriyor. Çoğunlukla yurtdışı organizasyonlar gerçekleştiren Forum A.Ş., 2001 yılında yurtiçi fuarlara ağırlık vererek sektöre canlılık katacak. 

Genel Koordinatör Dr. Meral Dinçer, Forum'un yurtiçindeki çalışmalarının prestij amaçlı olduğunu belirterek, "Yeni yılla birlikte yurtiçindeki etkinliğimiz de artacak" dedi. Sanat ve El Sanatları Fuarı ile Hediyelik Eşya Fuarı'nda yakalanan başarının ardından yeni projelerin gündeme geldiğini kaydeden Dr. Dinçer, şunları söyledi: 

"2001 yılında yurtiçi fuarlara mayıs ayında start vereceğiz. 19-27 Mayıs tarihlerinde Ankara'da hem Gençlik Fuarı'nı hem de İller Kültür Fuarı'nı düzenleyeceğiz. Gençlere yönelik mal ve hizmet sunan kurum-kuruluşların bir araya geleceği Gençlik Fuarı, eğitimden iş bulmaya kadar birçok sorunun masaya yatırılmasına aracı olacak. Büyük ilgi göreceğini düşündüğümüz bu fuarla ilgili sponsorluk görüşmelerimiz devam ediyor. 

Aynı tarihlerde Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştireceğimiz İller Kültür Fuarı'nda ise 81 ili başkent Ankara'da toplayacağız. Fuarımızda Türkiye'nin kültür mozaiği, renkliliği sergilenecek." 

Haziran ayında yapılacak Ülke Tanıtım Fuarı'nın içerik olarak İller Kültür Fuarı'yla benzerlik gösterdiğini anlatan Dr. Dinçer, "Bu kez dünya ülkeleri Ankara'da bir araya gelecek ve başta büyükelçilikler olmak üzere katılımcılar ülkelerinin sanayi, kültür-sanat, yemek, kıyafet gibi akla gelebilecek her yönünü tanıtacaklar" diye konuştu. 

Dr. Meral Dinçer, 2001'in yeni fuarlarından Trafik Fuarı hakkında da şu bilgiyi verdi: 

"Türkiye'nin gündeminden düşmeyen başlıca sorunlardan biri trafik kazalarıdır ve köklü çözüm, toplumun eğitilmesinden geçmektir. Bu konuya dikkati çekmek için düzenlediğimiz fuarda araç-sürücü güvenliği donanımlarından kaza sonrası kurtarma ekipmanlarına, yol bakım, onarım hizmetlerinden 
sigorta şirketlerine, polis araçlarından trafik işaretlerine kadar geniş bir ürün-hizmet grubu sergilenecektir." 

Forum A.Ş., Sanat ve El Sanatları Fuarı'nı Ankara ve Antalya'da yine düzenleyecek, Hediyelik Eşya Fuarı'nı ise Ankara'nın yanı sıra Antalya'da da yapacak.