Kuzey Afrika için önce Mısır 


Mısır'ın Kuzey Afrika'daki önemi her geçen gün artarken, mart ayında düzenlenecek Kahire Uluslararası Fuarı'na katılımı kesinleşen firma sayısı 35'i geçti. 

Türk ihracatçıların Afrika ülkelerini hedef pazar olarak seçmesinin ardından Mısır'da düzenlenen fuarlar yoğun ilgi görmeye başladı. Kahire 34. Uluslararası Fuarı'na Türkiye'den 35'i aşkın firma katılım kararı aldı. 

Türkiye'nin bu yıl 2000 m²lik alan kiraladığı 21-30 Mart tarihli fuar, 1996'dan bu yana Türk firmalarını ağırlıyor. Forum Fuarcılık A.Ş. Proje Sorumlusu Cengiz Bulut, Kuzey Afrika'nın en büyük ekonomisine sahip Mısır'ın lokomotif sektörlerini özel sektöre devrettiğini ve yatırıma aç olduğunu kaydederek, "Kuzey Afrika'nın kapısını açan bu ülke inşaat malzemesinden otomotiv yan sanayi ürünlerine, plastik malzemelerden mutfak eşyalarına kadar her türlü ürüne açık bir pazardır" diye konuştu. 

Efegil Kristal, Ekber Mutfak Gereçleri Ltd. Şti., Ulubaş Madeni Eşya, Yüksel Otomotiv, Şafak Madeni Eşya Ltd. Şti., Honmaksan, Gülsan Metal, Filiz Çelik Kapı, Petniz Isı Sanayi, Yılmazlar Kablo'nun da aralarında bulunduğu 35'i firmanın fuara katılımının kesinleştiğini kaydeden Bulut, sayının 50'yi bulabileceğini söyledi.

2000'de 53 ülke katıldı

  •  Fuar, Kuzey Afrika'nın en büyük fuarı olarak biliniyor. 

  • Geçen yıl fuara Kore, İspanya, Almanya, İtalya, Hindistan, Fransa, Yunanistan, Suriye, İran, Irak, Çin, Pakistan, Libya, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden olmak üzere toplam 53 ülkeden 2 bin 209 firma katıldı.

  • Türkiye fuarda 1100 m² alanda 42 firmayla yer aldı. 

  • Fuar, 2 milyon kişi tarafından gezildi, ziyaretçilerin 500 bini profesyonellerden oluştu. 

  • Tüm hizmetler dahil fuarın m² ücreti 450 dolar + KDV olarak belirlendi. Nakliye hizmetinden yararlanmak istemeyenler m² ücreti olarak 400 dolar + KDV ödeyecek. 

  • Fuar devlet ve KOSGEB tarafından destekleniyor. 

  • Türk firmaları fuarda otomotiv yan sanayi ürünleri, binek otomobiller, bakliyat, kuru ve kurutulmuş meyve, tekstil ürünleri, plastik eşyalar, kauçuk ve deri ürünleri, kâğıt ve karton kutu, kristal, çelik mutfak takımı, beyaz eşya, ev dekorasyonu için cam eşya, perdahlanmış cam levha, temizlik malzemeleri, sanayi tipi buzdolabı, radyo, soğuk hava veren vantilatörler, çanak ve normal TV antenleri, et kıyma makineleri, pirincin kabuğundan ayrılmasında ve parlatılmasında kullanılan makineler, tahin-cips-kornfleks yapan makineler, kimyevi maddeler, makine sanayi, orman ürünleri, sıhhi tesisat malzemeleri, takım tezgâhları sergileyebilecek. 

Bartimex'le Mısır'da iş yapmak daha kolay
Kahire'de temsilcilk, mal ve piyasa araştırmaları üzerine faaliyet gösteren Bartimex Foreign Trade, Türk firmaları tarafından yakından tanınıyor. Mısır'da iş yapan firmalarımıza her konuda yardımcı olan şirket, Organik Kimya, ÇBS, İba, ÇKS, Pamukkale, Komili, OlmukSA ve Aybakar Makine'nin Mısır temsilciliğini de yürütüyor. Şirketin faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi için; 

Dr. Abdullah Ibrahim
24 Shoubra St., Cairo
Tel/Faks: +202 579 07 35-57982 92
e-mail: [email protected]
http://www.bartimex.com